Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ce facem cu deșeurile în perioada de autoizolare Recomandări de la Ministerul Mediului

16 / 04 / 2020

#Bucuresti, #campanie colectare DEEE, #covid-19, #editoriale, #generale, #judetul ilfov, #ministerul mediului, #patrula 2020


Gestiunea corectă a deșeurilor rămâne vitală și pe perioada stării de urgență! Ba mai mult, acum, când capacitatea serviciilor de salubritate și colectare este redusă, cum tratăm deșeurile în perioada de autoizolare, noi, cetățenii, este o responsabilitate și mai mare!

Ministerul Mediului a emis un scurt ghid referitor la ce ar trebui să facem cu gunoiul pe care îl generăm, acasă. În primul rând, este indicat să ne interesăm în ce condiții funcționează serviciile de salubritate în localitatea sau cartierul nostru, în această perioadă. În unele locuri, se continuă colectarea separată a deșeurilor reciclabile, în alte locuri, nu.

În funcție de acest aspect, putem decide care dintre recomandările Ministerului se potrivesc situației noastre. Vom vedea, astfel, dacă trebuie să colectăm toate tipurile de deșeuri laolaltă sau putem continua colectarea selectivă.

gestiune deseuri, pandemia COVID-19, colectare DEEE, deseuri electrice, reciclare, autoizolare

Deșeurile electrice mari, cele mai ușor de colectat selectiv

Ceea ce nu apare în infografic este categoria deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Aparatele electrice, cele de mari dimensiuni cum ar fi frigiderele, mașinile de spălat, televizoarele etc. reprezintă deșeurile reciclabile cel mai ușor de colectat selectiv, chiar și în această perioadă, cel puțin în București și Ilfov.

În aceste județe, Asociația RoRec și operatorii parteneri Axial Logistics și Ecotrans Danara derulează, până la 30 aprilie, o campanie de colectare a aparatelor electrice vechi sau defecte de la domiciliul locuitorilor.

Autoizolarea la domiciliu a motivat multe familii să își reorganizeze spațiul, iar debarasarea de obiectele inutile, în special de cele voluminoase, a devenit o preocupare importantă. Pentru a veni în întâmpinarea celor care vor mai mult loc în casă, echipele de debarasare preiau direct din gospodării vechiturile electrice, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță și protecție impuse pentru limitarea efectelor pandemiei.

Comenzile de preluare pot fi plasate la TelVerde 0800 444 800 sau pe site-urile colecteaza.ro și patruladereciclare.ro

În concluzie, ce facem cu deșeurile în perioada de autoizolare? #Stamacasacufolos , avem grijă de cum ne debarasăm de ele, ne informăm despre stadiul serviciilor de colectare și salubritate, încercăm să generăm cât mai puțin gunoi.