Asociația RoRec este invitată să participe la conferința internațională Cluj Innovation Days, care va avea loc pe 24 și 25 mai, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Experți români și internaționali cu autoritate în domenii precum inteligența artificială, mediul digital sau robotică vor discuta despre perspectivele pe care ni le deschid aceste tehnologii și despre impactul pe care îl vor avea asupra vieții noastre.
Joi, 24 mai, în prima zi a conferinței, Andreea Idriceanu, managerul de comunicare al Asociației, va vorbi la secțiunea „Sustainability & Education”.
„Din ce în ce mai multe orașe își doresc să devină „Smart Cities”, adică orașe unde tehnologia ne face viața mai ușoară, ne facilitează accesul la servicii, ne oferă un mediu curat și ne ajută să fim mai responsabili în modul cum gestionăm resursele. Dacă locuim într-un „Smart City”, ar trebui să fim și „Green Citizens”. Vă invit să vedem ce rol avem noi, oamenii, împreună cu tehnologia, în crearea unor astfel de orașe ale viitorului” spune Andreea Idriceanu.
Sâmbătă, 26 mai și duminică, 27 mai, Patrula de Reciclare îi invită la jocuri și activități interactive pe toți cei care vor participa la „Week-end la Castel” propus de TIFF – Transilvania International Film Festival.
La Week-end la Castel, Patrula de Reciclare propune „WEEEScape Room”, un joc eco de evadare în care participanții descoperă lucruri despre deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), câștigă indicii, creează, conving și colectează DEEE. Jocul a câștigat popularitate atât în comunitatea Patrulei de Reciclare cât și la tabere, târguri și alte evenimente pentru copii și tineri din toată țara.
La Week-end-ul TIFF, Patrula aduce și una din cele mai premiate echipe din țară – copiii de la Școala Gimnazială „Mircea Luca” din comuna Băișoara. Îndrumată de doamna Lucreția Presecan, unul din profesorii coordonatori de top la nivel național, echipa din Băișoara a reușit performanțe extraordinare în cadrul programului și vă așteaptă cu povești savuroase despre cum au făcut comuna lor fruntașă la colectarea deșeurilor electrice!
Alături de colegii lor de la Școala din Băișoara, toate echipele înscrise în program din județul Cluj se străduiesc să câștige unul din premiile naționale ale ediției 2017-2018. Au șanse de reușită dacă locuitorii, firmele și instituțiile din județ îi sprijină, predând la reciclare aparate electrice vechi sau defecte, până pe 31 august 2018.