Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Timișoara a rupt cântarul

28 / 03 / 2018

#actiuni saptamanale, #editia 2017-2018, #judetul Timis


Sâmbătă 24 martie, șapte au trecut la fapte. Echipele înscrise în Patrula de Reciclare au avut și câteva ajutoare de la școli care nu fac parte din program, și totuși, au vrut să se implice! În total, șapte unități de învățământ au convins timișorenii ca, într-o singură zi, să scape de 5.000 kg de aparate electrice vechi, becuri arse și baterii consumate. Unii deponenți au venit cu vechiturile electrice la școlile care au amenajat puncte temporare de colectare. Alții au făcut comenzi prin TelVerde sau online.

Fiecare elev și profesor al școlilor implicate în Patrula de Reciclare știe exact ce este un deșeu electric. Cum li se strică vreun aparat, îl aduc la punctul de colectare din școală sau cheamă operatorul local să îl ridice de acasă. Săptămâna trecută, s-au dus să îi „lumineze” și pe vecini – au colindat blocurile, firmele, magazinele de pe lângă școală. Prin urmare, orașul e mai curat cu 5 tone de deșeuri care zăceau în școli, case și depozite.

Profesorii și copiii organizatori sunt fericiți că au făcut singurul lucru bun care se poate face cu aceste obiecte poluante – s-au asigurat că vor fi reciclate. „Sunt în Patrula de Reciclare pentru că este o bucurie” spune Alexandra, unul din Agenții echipei timișene. „Iar eu sper să ne ajutăm cartierul să scape de deșeuri” adaugă Daria, colega ei.

Colectarea deșeurilor electrice cu Patrula de Reciclare trebuie să continue cu același entuziasm, în județul Timiș. Cum arată orașul în care locuim, cât de curat și frumos este ceea ce ne înconjoară, depinde în primul rând de ceea ce facem, fiecare dintre noi, în fiecare zi. Civilizația se construiește prin grijă și respect, printr-o atitudine responsabilă care înseamnă să te gândești la consecințele faptelor tale.

Școlile și profesorii din Timișoara au fost primii care au „adoptat” Patrula de Reciclare, în 2011, când Asociația RoRec testa potențialul unei astfel de idei printr-un proiect-pilot. Pilotul de la Timișoara a fost o reușită iar proiectul a luat un avânt nesperat în anii următori.

Nu ar fi minunat ca, în cel de-al șaptelea an al programului, Patrula județului Timiș să fie premiată la nivel național, sau finalistă a competiției pe țară? Secretul unei asemenea reușite este simplu – trebuie doar ca fiecare locuitor, fiecare instituție sau firmă să predea aparatele electrice nefolositoare la reciclare, în sprijinul copiilor din echipa județeană. Așadar, ne vedem pe podium, la această ediție?

Școlile de felicitat pentru această reușită:

Grădinița P.P. Nr.23
Școala Gimnazială nr.13
Școala Gimnazială nr.30
Grădinița PP Nr.14
Școala Generală Nr.4
Școala Generală Nr.25
Școala Generală nr.27

  • 04 Mar 2025

    Concursul național „Nicio baterie la gunoi!” revine: o nouă ediție cu premii pentru școlile din România care contribuie la reciclarea bateriilor

  • Data indisponibilă

    Nou record la colectarea bateriilor – „Nicio baterie la gunoi!” 2024

  • 09 Dec 2024

    Volens și CleanAir@School – exemple de excelență în educația climatică, la Bruxelles

  • 14 Nov 2024

    Înscrie-te în noua ediție a concursului GreenUp my School

  • 25 Oct 2024

    De la deșeuri electronice la instalații artistice: Expoziția itinerantă Recycle Your Technology ajunge la Rezidența9

  • 29 Aug 2024

    Pagina Facebook a Patrulei de Reciclare pierdută în urma unui atac cibernetic

  • Data indisponibilă

    Biodiversitate, oameni, locuri prezentate prin ochii copiilor premiați pentru promovarea patrimoniului natural și cultural din Dâmbovița

  • Data indisponibilă

    Ada Lungu: Susținem profesorii din mediul rural să adopte metode inovatoare de dezvoltare a literației și de incluziune a elevilor vulnerabili

  • Data indisponibilă

    Câștigătorii concursului din cadrul proiectului „Comorile vii de lângă noi”

  • Data indisponibilă

    Vasile Brașovanu: „Normalitatea pedagogică este atunci când toate nevoile copilului sunt puse pe primul plan în activitatea de zi cu zi a profesorului”