Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Argumentul cel mai convingător

25 / 11 / 2015

#atelierul de eco-educatie, #editia 2014-2015, #lucretia presecan, #ziua patrulei de reciclare


”Într-o zi de toamnă târzie, prin coroana rămasă fără nestematele sale, frunzele , universul întreg e cuprins în brațele goale ale copacului! Ce gol imens au lăsat frunzele plecate în pribegia lor din cauza vântului! Și totuși natura nu e moartă, e doar în starea de somn revigorant, e plină de sevă ce abia așteaptă să readucă viața pe pământ! Lumea întreagă cu tot ce are ea este un mister, e fascinantă ! A învăța să vezi, mai apoi, să descoperi, înseamnă să ai suflet sensibil, să fii un admirator și un prieten al naturii! Eu pot să fiu prietenă a naturii! Tu, copile, poți să fii alături de mine prietenul naturii?”

Lucreția Presecan pune atâta suflet atunci când își practică menirea de profesor și coordonator al Patrulei de Reciclare din Băișoara încât nu e de mirare că a ”cucerit” nu numai elevii propriei școli ci și pe toți participanții la atelierul ei de educație și improvizație, organizat la Zilele Patrulelor de Reciclare.

ZPR Sibiu 2015_Atelier Lucretia Presecan

”Am avut alături de mine copii care au dorit să îmi transmită din experiențele lor de-a lungul anului cum au reușit să îi convingă pe oameni să devină Suporteri ai Patrulei de Reciclare. Și-au convins părinții, bunicii, prietenii, să nu mai depoziteze lucrurile defecte, să-și imagineze o lume mult mai frumoasă, fără atâtea DEEE-uri. Celor mici,  de clasele I-IV și grădiniță le-a plăcut cel mai mult să deseneze aparatură defectă și să transmită un mesaj printr-un slogan. Cei mari au creat dialoguri vesele cu aparate defecte și mascote.”

ZPR_Harghita 2015 Atelier Lucretia Presecan

Pentru a treia ediție, Lucreția Presecan și Școala Gimnazială din Băișoara participă la Patrula de Reciclare, pe care o consideră ”unul dintre cele mai frumoase proiecte la nivel național care acordă o șansă tuturor copiilor din România. Fiind dintr-un sat destul de mic din județul Cluj, este șansa noastră de a vedea alte școli din România, alte zone și de a cunoaște oameni deosebiți cum sunt membri și echipa programului.”

Ei ne dovedesc că, mai presus de studii, legi și statistici, convingerea și exemplul personal sunt cele mai convingătoare argumente.