Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Creație, artă decorativă, improvizație – printre atelierele educative și distractive ale ZPR 2015

22 / 09 / 2015

#ateliere, #editia 2014-2015, #judetul Argeș, #județul Harghita, #judetul sibiu, #Ziua Patrulei de reciclare 2015


Atelierul de creație 

Coordonator: Adela Dragomir,  de la Şcoala Gimnazială Şura Mică din județul Sibiu, este, la rândul ei, unul din profesorii cu multă experiență în program, la care a participat în ultimele trei edițiiBanner Atelier Creatie ZPR

O imagine vorbește mai mult decât 1000 de cuvinte, se spune. Am constatat acest lucru și în activitățile noastre din Patrula de Reciclare. Atelierul de creație vă provoacă să realizați afișe de impact care vor atrage atenția oricărui privitor!

Prima experienţă a doamnei Adela Dragomir, în calitate de profesor coordonator al unui proiect educativ dedicat protejării mediului s-a dovedit a fi un succes. Astfel, în ediţia 2012-2013, doamna Dragomir a reuşit să mobilizeze elevii şi membrii comunei Şura Mică, lucru ce i-a ajutat pe agenţi să câştige premiul pentru cea mai activă Patrulă din judeţul Sibiu. Reuşita i-a ambiţionat pe aceştia şi i-a determinat să pună în practică o mulţime de idei creative cu scopul de a atrage atenţia cât mai multor suporteri. Dovada implicării lor este reprezentată de premiile câştigate în ultimele trei ediţii. Atelierul se adresează elevilor de ciclul primar şi gimnazial.

Atelierul de improvizație

KV atelier educatie ecoCoordonator: Lucreția Presecan, director al Școlii gimnaziale Băișoara, profesor de limba română, profesor coordonator al Celei mai active Patrule din județul Cluj, la ediția 2013-2014

Deși a intrat pentru prima oară în program în 2013 și deși reprezenta școala unei comune mici, Băișoara, doamna Presecan s-a remarcat foarte repede drept unul din profesorii coordonatori de top ai ediției 2013-2014. Cu activități dintre cele mai creative, profesoara si agenții ei neobosiți au intrat în casele și în inimile tuturor Băișorenilor, au făcut din comuna lor o uriașă  ”Patrulă de Reciclare” și au câștigat premiul pentru cea mai activă Patrulă din județul Cluj. Scrise cu farmec și autenticitate, ”Poveștile” aventurilor Patrulei ei au făcut din Băișoara un loc legendar al colectării deșeurilor electrice. Lucreția Presecan este îndrumătorul ideal în secretele activităților inedite dedicate protejării naturii. Succesul Patrulei ei o confirmă.
La atelierul de improvizație veți avea o ocazie unică să vă jucați cu roluri ”adevărate”, inspirate din aventurile, întâlnirile și conversațiile agenților Patrulei cu oameni de tot felul. Un exercițiu extraordinar după care veți fi mult mai pregătiți să îi convingeți să colecteze deșeurile electrice până și pe cei mai neîncrezători!

Atelierul de artă decorativă

Coordonator: Mioara Orzei-Luca, angajat  al Fundației World Vision Romania – Biroul Regional Cluj, președinte al asociației ”Produs de Băișoara”KV atelier arta decorativa

Este președintele unei asociații de produse tradiționale, dar și artizan. Obiectele decorative, costume tradiționale, accesoriile unicat pe care le realizează ea însăși împreună cu înca 6 femei membre, cu dragoste și măiestrie, au făcut senzație la numeroase expoziții, în țară și în străinătate.

La atelierul de artă decorativă, Agenții Patrulei își vor exersa îndemânarea și talentul creativ învățând să realizeze cusături de costume populare pentru păpuși (quilling) și să confecționeze brățări, mărgele, decorațiuni etc.

Vor descoperi o lume de forme și culori dar și folclorul și tradițiile prețioase ale României. Vor realiza obiecte pe care să le poarte, mândri că au ieșit chiar din mâinile lor și prin care să își promoveze cauza ecologică.