”Să știți că nu sunt stricate de tot. Acesta e un uscător de păr cu o perie rotativă care nu mai merge decât într-un singur sens. M-am ambiționat să-l folosesc chiar și așa, ”olog”, și, de fiecare dată, m-am umplut de nervi. Și restul aparatelor sunt disfuncționale – la toasterul de sandvișuri nu mai merge timerul, cana de fiert apa nu se mai oprește automat, la radiator nu se mai aprinde decât un element. Asta îmi mai lipsea, ca să mă stresez! Normal că te enervezi cu orice nu funcționează cum trebuie.” Asta a spus Ileana echipei care a venit să îi ridice de acasă o mulțime de aparate electrice ”parțial” stricate.
Nu e neapărat să fie ”mort de tot” ca să fie ”deșeu”. Tot deșeu e și un aparat care nu-și mai îndeplinește toate funcțiile. Sau care nu a fost folosit de atât de mult timp încât i s-au descărcat bateriile, i s-a ros firul de alimentare, i s-a învechit softul etc.
Inspirat din experiența Ilenei și a multor alți oameni aduși la exasperare de propriile aparate electrice care mai funcționează ”cu chiu, cu vai”, explicăm pe ziare.com de ce, paradoxal, decizia de a le pastra si folosi, chiar la capacitate redusa, contrazice (culmea!) dorinta de cumpatare si economie.
Tot din articol veți afla cum puteți elimina din viața voastră o sursă nebănuită de stres.