Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Să cunoaștem frumusețile patriei!

4 / 08 / 2017

#editia 2016-2017, #judetul buzau, #premianti patrula de reciclare


Motto: „Excursiile te învaţă mai mult decat zece biblioteci la un loc” (Nicolae Iorga)

Suntem agenții Patrulei de Reciclare de la Școala Gimnazială Pietroasele din Buzău, câștigătorii premiului pentru „Cea mai mare cantitate de baterii”.

Premiul de anul acesta am hotărât  să-l valorificăm printr-o excursie de documentare. Am pornit să cunoaștem județul Buzău însoțiți de mai mulți profesori din școală: doamna Daniela Enache, doamna Oana Sârghi și doamna Raluca Sevastița.

Ce este mai frumos, mai încântător şi mai deconectant pentru oricare dintre noi decât excursia? Din totdeauna o lege a firii l-a determinat pe om să iubească natura, să-i transforme farmecul într-un adevărat prieten, să-și caute în mijlocul ei atât de râvnitele clipe de destindere, de petrecere și voie bună. Elevii nostri au inteles toate acestea.

La vârsta copilăriei, vârstă a „descoperirii lumii”, cunoaşterea patriei ocupă un loc extrem de important. Rolul excursiei a fost  acela de a înlesni cunoaşterea judeţului, de a-i aduce pe copii în contact direct cu natura și cu frumusețile patriei, dar și cu oamenii ce o îmbogățesc și o înzestrează necontenit. Se ştie foarte bine că nu-ţi poţi iubi patria cu adevărat dacă nu o cunoşti pe deplin şi nemijlocit.

Intrând în contact direct și nemijlocit cu natura, simțindu-i pulsul și observându-i frumusețile, dar și neajunsurile create uneori chiar de om, copiii devin prieteni ai naturii, iar mai târziu, adulți fiind se transformă în protectorii ei.

Organizând cu elevii o asemenea activitate extrașcolară, am avut posibilitatea de a contribui la dezvoltarea personalității armonioase a acestora, la dezvoltarea și valorificarea intereselor și aptitudinilor copiilor.

În cadrul acestei excursii am vizitat Vulcanii Noroioși- formațiuni geologice destul de rar întâlnite, create de gazele naturale care-și croiesc drum de la adâncimi de circa 3.000 de metri spre suprafața pământului, printr-un strat de sol argilos, iar plantele din zonă sunt declarate monumente ale naturii . 

Nu am ocolit nici herghelia Cislău- cunoscută pentru creșterea raselor Pur Sânge Englez și Gidran.

La muzeul din localitatea Colți- construit de locuitorii comunei în anul 1973, am admirat colecția de chihlimbar, dar și colecții de flori de mină, roci, fosile și pietre semiprețioase, precum și documente privind exploatarea chihlimbarului în zona Carpaților de Curbură.

În stațiunea Monteoru ne-am bucurat de apa sărată a izvoarelor termale și de peisajele frumoase.

Orice plimbare în natură ne arată cât de important este să avem grijă de aceste locuri, să le păstrăm curate și pentru generațiile viitoare.

Profesor coordonator Tanța Vasile