Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrulele de Reciclare din județele Sibiu, Argeș și Harghita premiate pentru performanțele de colectare a deșeurilor electrice

9 / 09 / 2015

#Arges, #castigatori nationali, #castigatori nationali editia 2014-2015, #județul Harghita, #judetul sibiu, #ziua patrulei de reciclare, #Ziua Patrulei de reciclare 2015


Patrula de Reciclare are noi campioni naționali! Preșcolarii, elevii și profesorii din Patrulele de Reciclare din Sibiu, Argeș și Harghita aduc trofeele naționale ale ediției în județele lor și demonstrează că școala ne poate ajuta pe noi, românii, să fim mai responsabili cu mediul înconjurător.

”Vrei să luăm trofeul? Haide cu DEEE-ul!” lansau, în luna august, un ultim apel către Suporterii lor copiii și tinerii din Patrulele de Reciclare din țară. La această ediție, premiile naționale au fost acordate Patrulelor din județele care și-au mobilizat comunitățile să colecteze cele mai mari cantități de deșeuri electrice pe cap de locuitor. Pragul pentru calificare a fost de 50 g DEEE/locuitor. Vrei trofeu dai DEEE

”Patrulele sibiene câștigă pentru a doua ediție consecutiv un premiu național și aceasta atât datorită eforturilor agenților și profesorilor, dar și datorită unui adevărat fenomen de solidaritate! Sibienii i-au ajutat pe copiii lor să depășească de 4 ori cantitatea-standard pentru calificarea la premiile naționale, stabilind un nou record în cadrul programului!
Ne bucurăm să-i primim ”pe podium” pentru prima oară pe tinerii din județele Argeș și Harghita. Și ei au avut un impact impresionant la nivel local.
Este un motiv de mândrie și optimism pentru copiii din Patrulă, dar și pentru toți românii faptul că fiecare ediție a acestui program depășește cu mult recordul celei precedente. Până acum, patrulele au reușit să convingă românii să trimită la reciclare, legal și civilizat, peste 1.300.000 de kg, din care peste 510.000 kg numai în această ediție! Merită felicitați atât ei, cât și Suporterii lor – părinții, vecinii, firmele, instituțiile și celelalte școli care au colectat sau casat deșeuri electrice pentru a-i susține. De aceea îi vom sărbători împreună” declară Alexandra Arnăutu, managerul programului.

IMG_0556 mic

Premiile oferite de Asociația RoRec vor reprezenta echipamente electrice pentru uz didactic sau, la alegere,  susținerea  organizării unei excursii cu tematică ecologică.

Patrulele județene premiate își vor sărbători victoria alături de Suporterii lor la un eco-party plin de surprize, ateliere distractive și muzică. Evenimentele vor avea loc după cum urmează:

  • 25 septembrie – Ziua Patrulei de Reciclare din Argeș, în cadrul Sărbătorii Reciclării;
  • 2 octombrie – Ziua Patrulei de Reciclare din Harghita;
  • 4 octombrie – Ziua Patrulei de Reciclare din Sibiu.

 

Veștile bune din partea Patrulei de Reciclare continuă: pe 17 septembrie încep înscrierile în ediția 2015-2016! O oportunitate pentru noi grădinițe, școli și licee din toată țara să se alăture celei mai active mișcări ecologiste de tineret din România.