Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

O tonă de deșeuri electrice reciclate datorită noului Suporter al Patrulei sibiene – Mătasea Română

5 / 05 / 2017

#editia 2016-2017, #judetul sibiu, #Suporterii Patrulei


Unul din cei mai ”grei” Suporteri ai Patrulei de Reciclare din primele luni ale anului 2017 vine de la Sibiu și ”țese istorie” de aproape un secol, în Cisnădie. Mătasea Română a pus pe ”cântarul reciclării” pentru Patrula sibiană, aproape 1000 kg de deșeuri electrice.

Sprijinim Patrula locală pentru că ne interesează ce se întâmplă în comunitatea noastră, noi fiind o firmă care funcționează de 90 de ani în orașul Cisnădie. Facem parte din Uniunea Europeană și trebuie să ne conformăm standardelor acesteia” a spus doamna Valerica Frățilă, directorul general al companiei.

Patrula sibiană a fost premiată la nivel național de 3 ani încoace pentru performanțe excepționale dar nu neașteptate, pentru că aici, în județul Sibiu, datorită voluntarilor Patrulei, aproape toată lumea știe că ”trebuie să reciclăm deșeurile de echipamente electrice și electronice pentru ca substanțele deosebit de periculoase (mercur, plumb, crom, fluoruri) pe care le conțin să nu ajungă la gropile de gunoi. Acolo, aceste metale ajung în sol, unde rămân sute de ani, poluând grav mediul în care trăim”, o confirmă doamna Frățilă.

Devenind Suporter al Patrulei de Reciclare, Mătasea Română găsește o nouă cale de a-și susține comunitatea: ”sprijinim nu doar un demers de colectare a deșeurilor electrice bine organizat, ci avem și certitudinea că aceste deșeuri vor fi reciclate, realizându-se în acest fel economii de materii prime”. Împreună cu elevii și profesorii din program, Suporterul își propune să contribuie la ”tratarea ecologică a acestor deșeuri, prin dezmembrare, reciclare și chiar folosirea componentelor reutilizabile la realizarea unor echipamente noi” încheie doamna Valerica Frățilă.

Iată ce realizează toate instituțiile și firmele care casează deșeurile electrice din gestiune în beneficiul Patrulei de Reciclare a județului lor sau a Patrulei bucureștene: ajută copiii și școlile să câștige un premiu național, contribuie la ecologizarea zonei, se asociază unui proiect de responsabilitate față de mediu.