Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

2021 – Cu ce ne lăudăm la petrecerile de Sărbători

Felicitare Sarbatori iarna 2021 Patrula de Reciclare
22 / 12 / 2021

#2021, #bilant, #generale


Încheiem anul aniversar al Patrulei de Reciclare, un an efervescent în reușite care au dat măsura valorii și impactului acestui program. Mulțumim pentru acest bilanț încurajator dascălilor inovatori, creativi și perseverenți, elevilor activi și persuasivi, sponsorilor ediției a X-a și Ghidului Bunelor Eco-Maniere, jurnaliștilor și partenerilor media, instituțiilor care ne-au susținut.

Ca să trecem foarte rapid în revistă doar câteva dintre reușitele cu care merită să ne mândrim, 2021 a fost anul în care:

Toate aceste realizări au culminat cu publicarea Ghidului Bunelor Eco-Maniere – cartea digitală în care am pus în lumină cum au contribuit profesorii coordonatori, alături de echipele lor, la schimbările benefice în protejarea mediului din ultimii 10 ani. Ghidul a fost primit cu entuziasm de instituțiile, organizațiile și toți cei preocupați de dezvoltarea durabilă și educația de mediu și s-a bucurat de o acoperire excepțională în presă.

Și toate acestea s-au împlinit într-un an poate chiar mai dificil decât cel de dinainte, un an care nu ne-a oferit rezolvările la care am fi sperat și ne-a copleșit cu noi provocări.

A fost, totuși, și anul unor victorii neașteptate. În fața crizei globale care ne-a afectat pe toate planurile, rolul vital al educației și al pedagogilor a devenit mai evident ca oricând. De asemenea, sustenabilitatea s-a impus și mai pregnant ca obiectiv global al guvernelor, industriilor, comunităților și indivizilor. Recent, s-a aprobat legea prin care educația de mediu va fi inclusă, din 2023, în programa școlară. Știind că este unul dintre țelurile pe care le-am susținut, în acești 10 ani, sperăm să fie o veste bună, cu o implementare benefică.

Datorită dascălilor care se implică, Patrula continuă să fie un reper în educația pentru dezvoltare durabilă și o experiență unică de voluntariat pentru copii și tineri.