Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Alteța Sa Regală Principesa Maria, prima întâlnire cu copiii din Patrula de Reciclare

19 / 10 / 2015

#editia 2015-2016, #Înaltul Patronaj al Principesei Maria, #judetul sibiu, #scoala gimnaziala sura mica


Sibiu, 19 octombrie 2015. Alteța Sa Regală Principesa Maria a României s-a întâlnit pentru prima oară cu copiii din Patrula de Reciclare, vineri, 16 octombrie, la Școala gimnazială Șura Mică din județul Sibiu!

Echipa agenților din Patrula de la Șura Mică, coordonată de profesoara Adela Dragomir, s-a mobilizat pentru vizita Alteței Sale Regale cu același entuziasm care le-a adus, până în prezent, trei premii în cadrul programului.

Principesa Maria a fost întâmpinată de viceprimarul comunei, Valentin Ristea, de părintele paroh Ilie Fleșer, de inspectorul școlar Maria Turean, de directoarea școlii, doamna Elisabeta Răulea, de Andreea Idriceanu, director de comunicare al Asociației RoRec, de Alexandra Arnăutu, managerul programului, precum și de reprezentanți locali ai Asociației RoRec._MG_0463

Alteța Sa Regală i-a cunoscut atât pe ”veteranii” Patrulei de la Șura Mică, elevii în clasa a VI-a care au participat deja la trei ediții ale programului, dar și pe ”noii recruți” din clasa I, care se pregătesc să-și înceapă activitatea de promovare a colectării responsabile a deșeurilor electrice. Copiii și profesorul lor coordonator i-au prezentat activitățile pe care le fac în calitate de agenți ai Patrulei, i-au povestit cum au reușit să convingă sibienii să răspundă apelului lor de protejare a mediului și cât de mândri sunt că au contribuit la succesul echipei județului Sibiu, premiată pentru a doua oară consecutiv la nivel național.

 

Principesa Maria a admirat expoziția foto realizată de Patrula școlii pe parcursul celor trei ediții și s-a declarat impresionată de creativitatea și dăruirea elevilor și cadrelor didactice.

”Realizările acestor copii, adolescenți și profesori merită recunoscute și susținute cu atât mai mult cu cât fac acest efort în calitate de voluntari. Pentru această lecție de perseverență și performanță, îi felicit pe toți profesorii și agenții Patrulei. Am convingerea că vor continua să ajute din ce în ce mai mulți români să înțeleagă că respectul față de natură trebuie să fie o preocupare vitală pentru fiecare dintre noi.” a declarat ASR Principesa Maria.

Agenții au cântat imnul Patrulei de la Șura Mică, propria lor creație, dar și Imnul ”oficial” al Patrulei de Reciclare, lansat recent de Los Hermanos Dinamita, la Zilele Patrulei de Reciclare – evenimentele care au sărbătorit, în această lună, premianții naționali ai programului.

Vizita ASR Principesa Maria la Scoala gimnaziala Sura Mica 2

„Prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria a României reprezintă o onoare pentru școală si pentru comunitatea din care facem parte. Vizita regală recompensează eforturile pe care le-am depus în ultimii trei ani și ne motivează să continuăm activitatea în cadrul Patrulei de Reciclare cu mult entuziasm și implicare. Pentru agenții Patrulei și pentru toți cei prezenți, evenimentul va fi un moment de referință în activitatea noastră” a spus Adela Dragomir, profesorul coordonator al Patrulei de la Șura Mică.

Ediția a V-a a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare debutează sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.

Patronajul acordat de Alteța Sa Regală încununează seria de succese ale programului din acest an. În 2015, Patrula de Reciclare a ajuns la cantitatea de 1.300.000 kg de deșeuri electrice colectate în România, de la lansarea programului, a câștigat premiul I la Secțiunea Programe a Galei Societății Civile 2015 și a înregistrat cea mai mare cantitate de deșeuri electrice colectate/locuitor, în județul Sibiu.

Fotografii: Adrian Calev. Mai multe fotografii aici.