3 aprilie 2014 – Primăria Crețeni este prima instituție din județul Vâlcea care devine Suporter al Patrulei de Reciclare! Primăria casează deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) prin Asociația Română pentru Reciclare RoRec, pentru a susține eforturile elevilor și profesorilor înscriși în programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare, care promovează colectarea responsabilă a DEEE.
”Cu zâmbetul pe buze și mult entuziasm tinerii agenți ai Patrulei de Reciclare ne dovedesc zi de zi că spiritul civic nu depinde de vârstă. Vor să trăiască într-o comună curată și au înțeles că acest lucru depinde de fiecare dintre noi. Considerăm că este o datorie a Primăriei să susțină o astfel de initiativă și sperăm că și alte instituții se vor alătura acestui program la nivel județean” declară Mihail Cătălin Zugravu, viceprimarul comunei Crețeni.
Preșcolarii, elevii și profesorii din Patrula de Reciclare județeană se străduiește să atingă un obiectiv ambițios: să convingă fiecare cetățean din județ să colecteze măcar 50 de grame de astfel de deșeuri, ca să aducă un premiu național în Vâlcea – o Zi de evenimente publice dedicată tuturor agenților, profesorilor coordonatori și Suporterilor lor din județ!
Urmând îndemnul copiilor din Patrula de Reciclare și exemplul Primăriei Crețeni, fiecare cetățean, dar mai ales firmele și instituțiile vâlcene au șansa să contribuie la succesul copiilor și tinerilor înscriși în programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare și pot deveni Suporteri ai Patrulei de Reciclare, predând spre reciclare electrice nefolositoare.
Aparatele mici, bateriile, becurile și neoanele pot fi duse la containerele speciale din unitățile de învățământ participante în program. Oricine poate scăpa și de deșeurile electrice mari din gospodării, birouri sau depozite, programând preluarea gratuită a acestora la TelVerde 0800 444 800 – apel gratuit din toate rețelele de telefonie.
“Pentru noi, ca dascăli, este o împlinire că elevii nostri, agenții Patrulei de Reciclare, au învățat ce înseamnă responsabilitatea și au devenit încrezători în forțele proprii. Au reușit, prin atitudinea și activitățile lor, să convingă comunitatea și autoritățile să le fie alături. Împreună cu toți membrii Patrulei județene, ne străduim să aducem în Vâlcea un premiu național. Vom câștiga numai dacă ne unim forțele” mobilizează comunitatea Daniela Drăghici, directoarea Școlii Gimnaziale Crețeni.
Fiecare kilogram de deșeuri colectat de la populație sau de la agenții economici crește șansele tinerilor agenti de a primi recunoaștere națională, dar, mai ales, le dovedește că cei din jur sunt receptivi la eforturile lor.