Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Aventurile agenților din Patrula de Reciclare a Şcolii Gimnaziale Băişoara, județul Cluj, povestite chiar de ei – Partea II

25 / 02 / 2014

#2013, #câștigător, #județul Cluj, #poveste, #școală


Agenții Patrulei de Reciclare a Școlii gimnaziale din Băișoara și doamna Lucreția Presecan, profesorul lor coordonator, au fost generoși cu inițiativele dar și cu poveștile. Ne poartă în continuare prin descoperirile lor.

Camelia Ghemant, elevă în clasa a VI-a, a descoperit ”Cimitirul reciclării”, un loc care, cu siguranță nu există doar în Băișoara: ”Am pornit, alături de colega mea, Denisa, prin sat, să vedem dacă putem aduna ceva materiale pentru Patrula noastră de Reciclare. Am bătut din poartă în poartă şi am crezut că nu ne va primi nimeni, dar ne-au primit, chiar s-au arătat bucuroşi că noi, elevii de la şcoală, facem lucruri frumoase. Un unchi de-al meu ne-a arătat un loc unde sunt aruncate televizoare, frigidere, toate lucrurile vechi… I-am chemat pe colegii mei Marius, Gabi, Emil, Radu şi ne-am bucurat că am găsit acel loc, era atât de jalnic! Stăteau toate acele aparate aruncate şi acoperite de praf, de iarbă care crescuse peste ele, semăna cu un cimitir… I-am pus numele ”CIMITIRUL RECICLĂRII ETERNE”! E locul de la marginea satului nostru pe care ne-am propus să-l facem curat, e ca o pătă de rugină pe obrazul frumos al naturii.”

Cluj_Scoala gimnaziala Baisoara.jpg (8)

Profesoara Lucreția Presecan e mândră și de băieții din Patrulă: ”Băietii din clasa a VI-a Cristi, Bogdan, Gabi, Emi au găsit la niste oameni mai bătrâni o grămadă de aparate defecte: televizoare, aparate de radio vechi, tot felul de de cabluri, de baterii de masină şi s-au bucurat. Elevilor le-a fost greu să-i convingă să scape de ele, fiindcă oamenii spuneau că poate într-o zi au nevoie de vreo sârmă, de vreun televizor, poate pun ceva în acele cutiiDar, cu insistență, agenții au reușit să-i determine să le dea la reciclare! Au fost atât de entuziasmati de ceea ce au făcut încât nu le-a păsat că oamenii mari nu au înteles ce fac, dar şi-au propus să continue ceea ce au început şi ştiu sigur că ei vor deveni oameni responsabili, vor şti să aibă grijă de mediul în care trăiesc! Sunt mândră de echipa mea!”

Și noi suntem mândri de ei și îi felicităm nu doar pentru tenacitatea și istețimea de care au dat dovadă, ci și pentru că ne-au împărtășit într-un stil pitoresc isprăvile lor. Le ținem pumnii în continuare!