”Îi felicit pe cei care susțin Patrula de Reciclare. Încurajând efortul și reușitele copiilor, stimulați atât obiceiul sănătos al reciclării, cât și obiceiul performanței și al faptelor bune” spunea ASR Principesa Maria a României, care a acordat Înaltul Patronaj programului Patrula de Reciclare.
Proiectul ”Suporterii Patrulei” este o formă de colaborare extraordinară care aduce împreună sectorul public, cel privat, societatea civilă, școala și oamenii. În practică, Patrula de Reciclare poate reprezenta un proiect de responsabilitate socială chiar și pentru companiile sau firmele care nu au așa ceva sau nu au crezut că își pot permite să aloce un buget acțiunilor de CSR.
Elevii din Patrula de Reciclare învață despre poluare, despre încălzirea globală, despre amprenta de carbon, dar nu rămân cu aceste concepte abstracte. Încep să lege de aceste fenomene gesturile vieții cotidiene – consumul de apă, gaz și energie, cantitatea de deșeuri pe care o producem, felul în care ne debarasăm de ele, faptul că ”mediul înconjurător” nu înseamnă numai ”ariile naturale” înseamnă și curtea blocului sau curtea casei, și parcul din oraș, și strada…practic, tot ce ne înconjoară.
De fiecare dată când o instituție sau o firmă face un gest concret, acest mesaj devine atât de puternic încât creează ”noi obiceiuri”. “Să conducem prin propriul nostru exemplu” este unul dintre motto-urile noastre. O companie reprezintă, de fapt, vocea comună a unei echipe gigant. Susținerea publică este ultimul stadiu al oricărei inițiative de succes, este momentul când aceasta trece de granițele interne și ajunge la publicul larg. Astfel de idei au puterea de a întări respectul față de natură și de mediul înconjurător și merită efortul de a le face cunoscute” spune Daniel Bratu, Vice President Outsourcing, Genpact Cluj.
Genpact a început să ajute voluntarii Patrulei de Reciclare din 2016 și o face în continuare – o dovadă grăitoare a puterii exemplului fiecărui Suporter este că, în prima jumătate a anului 2017, zeci de noi instituții și firme s-au alăturat mișcării ecologice a Patrulei, casând tone de deșeuri electrice.
Dintre cei mai noi, Compania Națională de Librării București și Compania Națională de Investiții au predat la reciclare, împreună, peste 2.000 kg de deșeuri electrice – Patrula bucureșteană a mai făcut, astfel, un pas, către premiul național al ediției 2016-2017.
Asemeni bucureștenilor, toți copiii din Patrula de Reciclare contează pe companiile, instituțiile, organizațiile și cetățenii județului lor să scape de aparatele electrice vechi sau defecte și să le predea la reciclare, în cadrul programului până la 31 august!