Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

De ce sa colectam si sa reciclam bateriile uzate?

15 / 07 / 2014

#baterii uzate, #DEEE, #poluare, #reciclare, #ziare.com


Stiati ca o baterie contine in medie 20 de grame de metal, iar 50 de baterii contin 1 kilogram de metal ce poate fi reutilizat, dar in acest moment el se pierde in deseuri?

Stiati ca o baterie uzata, ajunsa la cosul de gunoi, apoi la ghena din spatele blocului si in final la groapa de gunoi, poate polua 1 metru patrat de pamant si 10 l de apa?

Colectand separat bateriile uzate, impreuna cu Asociatia RoRec, contribuim la prevenirea unor efecte majore asupra mediului inconjurator si sanatatii noastre, a tuturor.

Prin colectarea separata, bateriile sunt stocate in siguranta si transferate apoi catre instalatiile de tratare, incetand astfel a fi un pericol pentru mediul inconjurator. Totodata, materialele si substantele continute pot fi reutilizate, contribuind in acelasi timp si la conservarea resurselor naturale.

Ce efecte au asupra mediului?

In medie, o persoana detine in jur de 2 baterii (pastila) si 10 baterii normale (A, AA, AAA, C, D, 9V, etc) si arunca in jur de 8 baterii pe an (sursa: CECED Romania). Raportat la populatia Romaniei, efectul devine ingrijorator!

Bateriile uzate pot contine metale grele extrem de toxice, care, odata ajunse in natura sau eliminate necorespunzator, pot contamina solul si panza freatica. Incinerate, o parte din materiale sunt degajate in aer sau intra in contact cu apa, devenind nocive pentru mediul inconjurator si mai ales pentru om.

Bateria uzată și aruncată iresponsabil poate deveni o ”bombă”? Aflați din noul episod RoRec din saga reciclării, pe ziare.com