Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Sezonul X, episodul 3 – repararea și donarea obiectelor folosite

23 / 02 / 2021

#donare, #editia X, #generale, #reconditionare, #reducerea cantitatii de deseuri, #reparare, #tema 3


Fiecare avem, în casă, diferite obiecte pe care nu ni le mai dorim: haine, accesorii, jucării, aparate, piese de mobilă, cărți etc. Uneori le aruncăm. Alteori le analizăm cu atenție și ne dăm seama că sunt într-o stare bună și încă mai pot servi. Descoperim că am putea ajuta pe cineva care nu are posibilitatea de a-și achiziționa acele lucruri și, în același timp, ocrotim mediul.

Împreună cu upcycling-ul, repararea/recondiționarea și/sau donarea în scopuri caritabile a obiectelor folosite este încă o metodă de a prelungi durata de folosire a produselor, de a proteja resursele dar și de a încuraja generozitatea.

O piesă de mobilă, o haină, o pereche de pantofi, chiar și un aparat pot fi date mai departe astfel încât să folosească și altora. Cu condiția să fie într-o stare cât mai bună, sau recondiționate cu grijă. Dăruim obiecte bune, curate, întregi, obiecte care să fie primite și folosite cu plăcere, ca un adevărat cadou! Facem acest gest cu respect față de cei cărora le donăm, față de noi însine și, desigur, față de natură.

Prin urmare, aceasta este tema 3 a ediției X. Profesorii interesați de activități cu elevii pe acest subiect ne pot scrie pentru a primi materialele suport pentru lecții, ateliere și jocuri.

Dar dascălii nu sunt singurii care pot da exemple inspiratoare. Tu ai dăruit vreodată lucruri bune dar pe care nu le mai folosești? Sau, poate, o faci în mod obișnuit? Cum te simți când faci asta? Dar prietenii și vecinii tăi? Ce modalități de a dona diferite produse folosite ai găsit sau ai creat, în localitatea ta?

Închipuiți-vă cum ar fi ca obiceiul de a dărui obiectele funcționale (pe care nu le mai dorim) să se practice din ce în ce mai mult în întreaga țară. Continuăm colecția de bune practici locale care ne ajută să fim generoși față de ceilalți și, implicit, față de natură.