Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ghidul Bunelor Eco-Maniere, pre-lansare la conferința ”Educația fără frontiere pentru dezvoltare durabilă”

20 / 09 / 2021

#editoriale, #generale, #Ghidul Bunelor Eco-Maniere, #unesco


V-am spus că pregătim o mare surpriză, în toamna anului 2021? Ei bine, a venit momentul să vă dezvăluim despre ce e vorba. Pe 24 și 25 septembrie, la conferința Educația fără frontiere pentru dezvoltare durabilă, organizată de Comisia Națională a României pentru UNESCO, avem pre-lansarea „Ghidului Bunelor Eco-Maniere”!

10 ani am făcut educație de mediu, cu mii de echipe de profesori și copii voluntari, în toată. În ultimii 2 ani, am invitat copiii și tinerii să ne spună care sunt dorințele lor pentru protejarea mediului și ce și-ar dori să facă cei mari, dar și ei înșiși, ca să ajutăm, cu toții, natura să renască. Am adunat zeci de dorințe, recomandări, gânduri și soluții.

Ce obiceiuri greșite față de natură schimbăm? Ce gesturi responsabile adoptăm? Șansele de a combate criza climatică depind de fiecare dintre noi. Soluțiile care să restabilească echilibrul nostru cu ecosistemul pot veni tot de la noi.

Prezentăm cele mai eficiente, interesante și originale experiențe ale Patrulei, în primul Ghid al Bunelor Eco-Maniere!

* 10 teme de mediu actuale,
* exemple concrete de acțiuni și soluții care funcționează, de la profesorii și copiii voluntari,
* schimbări reale, povestite de cei care le-au produs,
* idei de practicat pentru un stil de viață sănătos și sustenabil,
* modele inspiratoare de replicat și de alte familii, școli, organizații și comunități.

Secretarul General al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, doamna Madlen Șerban, consideră că activitatea Patrulei „ne recomandă ca practicieni de succes în aria dezvoltării durabile” și ne-a invitat să participăm la târgul „Educația fără frontiere pentru dezvoltare durabilă”. Premisele acestui eveniment parcă ar vorbi despre noi.

Transformarea semnificativă și acțiunile transformative pentru dezvoltare durabilă de cele mai multe ori au loc în comunitate. În viața lor de zi cu zi, la nivel de comunitate, cetățenii, ca actori sociali, fac diverse alegeri pentru dezvoltare sustenabilă și acționează conform acestora. De asemenea, în comunitatea locală oamenii își găsesc parteneri pentru eforturile lor de sustenabilitate. Cooperarea activă între partenerii individuali și instituționali ar trebui promovată pentru a ne asigura de faptul că cele mai noi cunoștințe și practici pentru dezvoltare durabilă sunt utilizate pentru progresul agendei locale.
Cine învață? Oamenii, organizațiile, comunitatea și suntem tentați să sugerăm că poate învăța societatea în ansamblul său.

Comisia Națională a României pentru UNESCO

Suntem prezenți la conferință, alături de alte organizații și proiecte care reprezintă soluții la probleme ale comunităților, probleme abordate din perspectiva contribuției educației în înțelesul ei cuprinzător, fără frontiere, la obiectivele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

Ghidul Bunelor Eco-Maniere va putea fi descărcat gratuit de pe www.patruladereciclare.ro, în curând! Rămâneți aproape!