Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de la Șura Mică joacă tare și trimite 2000 kg DEEE la reciclare

14 / 04 / 2014

#2014, #judetul sibiu, #poveste, #scoala gimnaziala sura mica


Sibienii arată că sunt mândri de județul lor și de copiii lor. Toți cei care au urmat îndemnul Patrulei Școlii gimnaziale Șura Mică și au trimis la reciclare peste 2000 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice se pot felicita!

Da, ați citit bine. Patrula cea mică răstoarnă carul mare. În cazul agenților din comuna Șura Mică din județul Sibiu, îndrumați de Sibiu_Scoala gimnaziala Sura Mica_7 aprilie 2014 (2)doamna profesoară Adela Dragomir, ”carul” cu DEEE cântărește mai bine de 2 tone! Atât de multe electrice vechi și stricate au reușit ei să convingă oamenii să colecteze responsabil, și asta numai până acum! Cum reușești, deci, să mobilizezi colectarea unei astfel de cantități, chiar dacă înveți și locuiești într-o localitate mică?

Au împânzit comuna cu afișe (la florărie, la magazinele din comună și, evident, pe poarta școlii), au două colțuri ale patrulei, au personalizat pliantele primite, menționând intervalul orar în care locuitorii comunei pot depune DEEE-urile în la punctul de colectare din școală, au făcut chiar și un imn al patrulei.” ne dezvăluie din ”secretele” succesului lor reprezentantul nostru local.

În primul rând, așadar, simț practic. Au folosit inteligent toate locurile de unde mesajul lor putea ajunge la cât mai mulți oameni. Dar juniorii de la Șura Mică sunt cunoscuți și pentru…poezia în care ”îmbracă” informația. Producțiile lor literare au devenit adevărate modele:

Trezește-te din hibernare,

Puneți mintea în mișcare

Ascultă îndemnul meu

Și urmează-l mereu.

Hai să ne mobilizăm!

Cu toții să demonstrăm

Că oameni deștepți noi suntem

Că știm, vrem și că putem

Natura s-o protejăm

Și viața să o salvăm.

Hai să fim ecologiști!”

Mihai Secelean

Sibiu_Scoala gimnaziala Sura Mica_24 martie 2014Am pus la cale cele mai eficiente și năstrușnice proiecte și campanii de informare și sura micaconștientizare. Așa că acum ne-am propus un obiectiv ambițios. Vrem să convingem fiecare sibian să colecteze măcar 50 de grame de astfel de deșeuri. Adică măcar trei baterii, care să ajungă, de la fiecare dintre noi, la reciclare”, se ambiționează coordonatorul Patrulei, profesoara Adela Dragomir.

Accesul în Clubul Suporterilor sibieni ai Patrulei de Reciclare se face printr-o contribuție mică, pentru o realizare mare: predați la reciclare toate deșeurile electrice din dotare. Beneficii? Protejați natura prețioasă, aveți un județ curat și civilizat, dați șanse Patrulei județene să aducă un premiu național la Sibiu, dați un exemplu de solidaritate țării întregi. Multe motive de mândrie…

  • 04 Mar 2025

    Concursul național „Nicio baterie la gunoi!” revine: o nouă ediție cu premii pentru școlile din România care contribuie la reciclarea bateriilor

  • Data indisponibilă

    Nou record la colectarea bateriilor – „Nicio baterie la gunoi!” 2024

  • 09 Dec 2024

    Volens și CleanAir@School – exemple de excelență în educația climatică, la Bruxelles

  • 14 Nov 2024

    Înscrie-te în noua ediție a concursului GreenUp my School

  • 25 Oct 2024

    De la deșeuri electronice la instalații artistice: Expoziția itinerantă Recycle Your Technology ajunge la Rezidența9

  • 29 Aug 2024

    Pagina Facebook a Patrulei de Reciclare pierdută în urma unui atac cibernetic

  • Data indisponibilă

    Biodiversitate, oameni, locuri prezentate prin ochii copiilor premiați pentru promovarea patrimoniului natural și cultural din Dâmbovița

  • Data indisponibilă

    Ada Lungu: Susținem profesorii din mediul rural să adopte metode inovatoare de dezvoltare a literației și de incluziune a elevilor vulnerabili

  • Data indisponibilă

    Câștigătorii concursului din cadrul proiectului „Comorile vii de lângă noi”

  • Data indisponibilă

    Vasile Brașovanu: „Normalitatea pedagogică este atunci când toate nevoile copilului sunt puse pe primul plan în activitatea de zi cu zi a profesorului”