Într-o țară curată, longevitatea este garantată! Iubiți reciclarea ca pe voi înșivă! recomandă Patrula de Reciclare a Școlii Gimnaziale George Coșbuc din Sighetu Marmației.
Ioan Duncă, administratorul firmei D&D Computers din Sighetu Marmației, a răspuns apelului tinerilor lui vecini. A casat deșeurile electrice și electronice ale firmei și a devenit primul Suporter al Patrulei de Reciclare județene!
„Ne bucurăm că există acest mod simplu de a colecta deșeuri și că Patrula de reciclare ne oferă ocazia să păstrăm un mediu curat. Vom continua să ne comportăm ecologic. Mai mult, vom încerca să amenajăm un punct de colectare DEEE pentru Patrula județeană în cadrul firmei, direct în magazin. Vom distribui și flyere pentru a-i informa și a îi atrage pe membrii comunității în acest program”, spune domnul Ioan Duncă.
La ediția 2014 a programului Patrula de Reciclare, elevii și profesorii maramureșeni vor să atingă un obiectiv ambițios: să-și mobilizeze concetățenii să trimită la reciclare aproape 24.000 kg de deșeuri electrice! Firmele, instituțiile și locuitorii pot face acest ideal să devină realitate. Casând DEEE, suporterii Patrulei de Reciclare au ocazia să facă o faptă bună atât pentru viitorul copiilor, cât și pentru mediul înconjurător.
„Agenții din patrulă ies în oraș, împart flyere și se străduiesc să-i motiveze pe oameni să adopte un comportament civilizat și să ne ajute. Ne bucurăm când găsim oameni interesați și dornici să ne sprijine”, ne povestește doamna Reghina Dragoș, profesorul coordonator al Patrulei de la Școala Gimnazială George Coșbuc din Sighetu Marmației.
Aveți aparate electrice și electronice defecte sau vechi? Acum e momentul să scăpați de ele, gratuit și… așa cum se cuvine: adică să le dați la reciclare. Cu acest gest, respectați legea, evitați amenzile, vă eliberați spațiul de lucru și, în plus, deveniți Suporter al Patrulei de Reciclare maramureșene! Adică îi ajutați pe tinerii harnici să aducă un premiu național în județul dumneavoastră.
Orice maramureșan care vrea să dea un exemplu de grijă și solidaritate poate duce deșeurile electrice mici și ușoare (baterii, becuri, aparate mici) la punctele de colectare din instituțiile de învățământ din județ, care participă în program. Pentru deșeurile de mari dimensiuni, Tel Verde 0800 444 800 (apel gratuit din toate rețelele de telefonie) e la datorie! Un simplu apel, iar echipa RoRec vine și le ridică gratuit de la domiciu sau sediul firmei (oferindu-vă actele necesare).
Toate cantitățile de DEEE colectate de la firme, instituții și cetățeni sunt calculate în contul Patrulei județene. Maramureșenii își pot dovedi din nou renumele de comunitate unită prin valori ca respectul, grija și responsabilitatea față de ceea ce îi înconjoară.