Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Reciclarea nu e o joacă de copii! Clujenii sunt invitați să devină Suporteri ai Patrulei de Reciclare

25 / 03 / 2014

#2014, #agenti, #casare DEEE, #colectare deseuri electrice si electronice, #companii, #comunicat, #firme, #instituții, #județul Cluj, #mediu, #patrula de reciclare, #profesor, #proiect pilot, #reciclare, #scoli, #Suporterii Patrulei


Cluj, 25 martie 2014. Începând de astăzi, firmele, instituțiile și cetățenii din județul Cluj pot deveni Suporteri oficiali ai Patrulei de Reciclare. Debarasându-se responsabil de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) toți clujenii pot ajuta copiii înscriși în programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare.

Aproape 900 de copii și tineri din 29 de unități de învățământ (grădinițe, școli, licee) din județul Cluj participă pentru prima oară la programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare și se alătură celorlalți 19.000 de elevi și profesori care au contribuit, de la începutul ediției curente, la colectarea a peste 120.000 kg de DEEE în toată țara! Clujul se numără printre județele cu cele mai multe unități școlare înscrise la ediția 2013-2014.
Agenții și dascălii lor promovează neobosiți importanța colectării selective a DEEE în comunitățile lor – ca gest de respect și responsabilitate față de mediu, lege și oameni – prin activități de informare și proiecte creative.

Pentru ediția 2014, Patrula de Reciclare județeană și-a propus un obiectiv ambițios: să convingă fiecare cetățean din județ să colecteze măcar 50 de grame de astfel de deșeuri! Acest lucru înseamnă colectarea si trimiterea spre reciclare a 34.550 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice până la 15 mai 2014, la nivelul județului Cluj.
Agenții și Profesorii Patrulei fac apel la locuitorii județului (agenți economici, cetățeni, instituții): ”Implicați-vă acum și haideți să arătăm împreună că suntem o comunitate puternică și că nu am uitat ce înseamnă să îți pese de cei din jur! Nu vreți să fim câștigători, împreună? Scăpați de toate deșeurile de echipamente electrice și electronice în beneficiul Patrulei de Reciclare și deveniți Suporter al celei mai active mișcări ecologiste de tineret din România!”

Dacă va reuși să colecteze această cantitate de deșeuri electrice, Patrula județeană va aduce un premiu național în Cluj – o Zi de evenimente publice dedicată tuturor agenților, profesorilor coordonatori și Suporterilor lor din județ.

Fiecare cetățean, dar mai ales firmele și instituțiile pot deveni Suporteri ai Patrulei de Reciclare, predând spre reciclare electrice nefolositoare: aparatele mici, bateriile, becurile și neoanele pot fi duse la containerele speciale din unitățile de învățământ participante în program.

Oricine poate scăpa și de deșeurile electrice mari din gospodării, birouri sau depozite, programând preluarea gratuită a acestora la TelVerde 0800 444 800 – apel gratuit din toate rețelele de telefonie. Fiecare kilogram de deșeuri colectat de la populație sau de la agenții economici crește șansele tinerilor agenti de a primi recunoaștere națională, dar, mai ales, le dovedește că cei din jur sunt receptivi la eforturile lor.

Am pornit la drum ca într-o joacă, dar joaca noastră de copii a devenit ceva serios; am înţeles că suntem mulţi cei care protejăm natura, cei cărora ne pasă de lumea în care trăim! Cel mai mult ne place că dumneavoastră consideraţi că noi facem un lucru bun. Mulțumim tuturor celor care ne susțin sau ne vor susține de acum înainte, ca Suporteri! Cu ajutorul vostru vom avea rezultate frumoase, de care să fim mândri cu toții!” le transmit concetățenilor lor elevii de la Școala gimnazială din comuna Băișoara.

Pentru prima oară, în România, colectarea deseurilor electrice devine, dincolo de o obligație legală sau un act de responsabilitate față de mediu, un gest de solidaritate cu copiii și dascălii care stimulează obiceiurile bune față de natură și respectarea standardelor europene în țara noastră.