Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare a Colegiului Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice ”Ioan N. Socolescu” mobilizează comunitatea la colectare DEEE

21 / 11 / 2013

#2013, #Bucuresti, #câștigător, #cea mai mare cantitate DEEE/agent, #cel mai activ profesor, #liceu, #poveste


București, 21 noiembrie 2013 – Patrula de Reciclare a Colegiului Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice ”Ioan N. Socolescu” din București s-a lansat miercuri, 20 noiembrie, în activitățile de educare și antrenare a comunității la colectarea selectivă de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Hotărâți să-și depășească performanțele care le-au adus două premii la ediția trecută a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, elevii Colegiului Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice își încep acțiunile cu o scrisoare deschisă către Primăria Sectorului 1.

Vă rugăm să ne sprijiniți inițiativele și să susțineți Patrula de Reciclare a Colegiului nostru cooptându-ne în activitățile tematice ale primăriei. Prin activitățile noastre, dorim să facem din sectorul 1 primul sector ecologist din București. Avem încredere că ne veți ajuta să devenim inițiatorii unui comportament ecologic responsabil, model pentru fiecare cetățean,” a adresat reprezentantul Patrulei de Reciclare scrisoarea către dl. Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

Pentru a asigura succesul acțiunilor de informare și conștientizare, dna Ștefania Dobrin, profesorul coordonator al programului, a înscris în Patrula Colegiului elevi din toate clasele.

În fiecare clasă există responsabili de inițiativele de informare și stimulare a colectării care își coordonează și își motivează colegii. Pentru elevii liceului, participarea la programul Patrula de Reciclare înseamnă să se implice în protejarea mediului înconjurător, dar și să-și dezvolte capacitatea de a lucra în echipă, de a atinge un obiectiv ambițios și de a convinge. Statutul de câștigători nu este doar o recompensă, este și un angajament de a realiza mai mult și mai bine” a declarat doamna Dobrin.

Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice Ioan Socolescu_Bucuresti

La evenimentul care a reunit elevi și profesori din tot liceul a fost invitat special Bogdan Năstase, directorul Bursei Române de Mărfuri. Domnul Năstase i-a încurajat pe elevi să valorifice la maximum experiența voluntariatului.

Voluntariatul este oportunitatea de a vă descoperi pasiunile, abilitățile și obiectivele de carieră. La vârsta voastră aveți libertatea de a alege între mai multe drumuri care vi se deschid. Experiențele de voluntariat vă vor ajuta să înțelegeți unde vreți să ajungeți cu adevărat,” le-a spus dl Bogdan Năstase Agenților Patrulei de Reciclare.

În apropierea Sărbătorilor de iarnă, Patrula Colegiului Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice ”Ioan N. Socolescu” lansează un apel cetățenilor dar și companiilor, instituțiilor și organizațiilor din București: ”Cei care se vor debarasa de vechiturile electrice și electronice cu ajutorul Asociației Române pentru Reciclare RoRec, în cadrul programului, vor contribui la succesul Patrulelor de Reciclare bucureștene! Vă așteptăm alături de noi!”. 

Patrula de reciclare a CTALP Ioan Socolescu_Bucuresti

Sub îndrumarea profesorilor coordonatori și cu sprijinul materialelor puse la dispoziția lor de către Asociația RoRec, preșcolarii, elevii și liceeni înscriși în program, din toată țara, vor concepe și pune în practică, pe parcursul anului școlar, diverse activități prin care să încurajeze obiceiul colectării responsabile a DEEE și comportamentul responsabil față de mediu în comunitățile lor.

Toți cei interesați sunt invitați să afle care sunt Patrulele de Reciclare din orașul/județul lor. Lista unităților școlare care participă la program este afișată pe site-ul www.patruladereciclare.ro

 

***

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

Patrula de Reciclare, programul educativ al Asociației Române pentru Reciclare RoRec este avizat de Ministerul Educației Naționale și se desfășoară cu sprijinul inspectoratelor școlare locale. Patrula de Reciclare reunește sute de profesori și mii de elevi pentru care responsabilitatea față de mediu reprezintă un element important de conduită. Ei explică membrilor comunităților în care trăiesc de ce este importantă colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Programul are ca parteneri media Agenția Națională de Presă AGERPRES și Radio România.

Asociația Română pentru Reciclare RoRec pune la dispoziția echipelor participante materiale educative care îi ajută pe copii și tineri să înțeleagă cât de important este să colectăm și să reciclăm deșeurile electrice în scopul protejării mediului. Ei învață cum trebuie să procedăm pentru a respecta legislația, cum putem contribui concret la recuperarea materialelor reutilizabile și salva resursele naturale. La rândul lor, profesorii și tinerii devin ambasadorii acestui mesaj ecologic și îi încurajează pe membrii comunităților lor să conștientizeze obligația de a colecta selectiv DEEE și să înțeleagă factorii de risc la care ne expunem cu toții printr-un comportament lipsit de responsabilitate în domeniu.

În cele două ediții desfășurate până în prezent de la lansarea programului Patrula de Reciclare în anul 2011, au participat peste 30.000 de elevi și peste 900 de cadre didactice reprezentând tot atâtea unități de învățământ (grădinițe, școli, licee). Ei au contribuit la colectarea a peste 300.000 kg de DEEE în România!

Prin programul Patrula de Reciclare, Asociația Română pentru Reciclare RoRec sprijină școala în misiunea de a forma o generație de tineri responsabili, preocupați de grija față de mediul înconjurător, implicați în comunitate și încrezători în propria putere de a aduce schimbări benefice în societate.